...

Goldaş Kaftan Koleksiyonu

Goldaş Kaftan Koleksiyonu… Osmanlı Sultanlarının, bürokratlarının ve askerlerinin kostümü olan kaftanlar, bir giysi olmanın çok ötesinde, imparatorlukta özel bir yere sahipti. Kişinin prestijini ve statüsünü belirleyen bu giysiler, önemli görevleri gerçekleştirenlere hediye edildiği gibi, imtiyaz işareti olarak kılıçla beraber kumandanlara da hediye edilirdi. Bürokratlara da atamaları ile beraber, atandıkları yere giderken kaftan verilirdi. Kendisine kaftan hediye edilmiş kişilere “kaftanlı” lakabı takılırdı. Padişahların giydikleri kaftanlar mükafat olarak vezirlere de giydirilirdi. Osmanlı, kazanılan büyük askeri zaferlerle bir imparatorluk haline dönüşürken, padişah kaftanları da imparatorluğun görkemi ve ihtişamının bir yansıması oldular.

Bir giysi olmanın ötesine geçen, padişahın ve imparatorluğun büyüklüğünü, gücünü simgeleyen kaftanlar, Goldaş’ın gümüş takı ve aksesuar koleksiyonunda hayat buldu. Goldaş Kaftan Koleksiyonu’nda kumaş desenleri rengarenk mineler ve gümüş ile birleştirildi.

Benzer Gönderiler:

Paylaş, sosyalleş!

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.