...

Atasay ’dan Anadolu ’nun MYRAS ’ı Takılar

Atasay Kuyumculuk; tamamını MYRAS markası altında topladığı, Anadolu’da yaşamış figürlerden, yöresel tekniklerden ve kavramlardan esinlenerek hazırlanan YAT koleksiyonlarına bir yenisini daha ekledi: “Altın Taşıyan Nehir Paktalos”

Takıda modaya yön veren Atasay Kuyumculuk; unutulmaya yüz tutmuş geleneksel takı üretim tekniklerini inceleyerek, tarih öncesi çağlardan günümüze kadar insan yaşamıyla bütünleşmiş kavramları geçmişin değerleri ışığında günümüzün bakış açısı ile yorumlayarak ve su altı kültürel varlıklarımızdan esinlenerek oluşturduğu tasarımlarını 2004 yılından beri Yaşayan Anadolu Takılar Koleksiyonları’nda tüketici ile buluşturuyor.

Sektörde 70. yılını kutlayan Atasay Kuyumculuk sektörde bir trend haline gelen YAT koleksiyonlarına Altın Taşıyan Nehir Paktalos’u ekledi ve bu tasarımlarını tek bir çatı olarak yarattığı MYRAS markası altında topladı.

“Altın taşıyan nehir Paktalos”
Özgün tasarımları ve kalitesiyle kuyumculuk sektörüne yön veren Atasay Kuyumculuk, her biri ayrı bir hikaye içeren Yaşayan Anadolu Takıları koleksiyonlarına “Altın Taşıyan Nehir Paktalos” ile bir yenisini ekledi. Koleksiyonda, Gediz, Menderes havzasında yer alan ve “Altın Taşıyan Nehir” olarak anılan Paktalos Nehrinden esinlenildi. MÖ 6.yy – 4.yy dönemlerinin işlendiği koleksiyonun esin kaynağı olan Paktalos nehri, altın madeni bulunan yataklardan geçip altın parçaları taşıyarak ilerlediği için bu şekilde anılıyor.

Atasay’ın ödüllü tasarım ekibi bu koleksiyon için Ege Bölgesi’nden ilham alarak; Uşak ile İzmir arasında Birgi, Efes, Ödemiş, Manisa civarındaki yerleri inceleyerek 6 aylık bir çalışma sonunda 80 parçadan oluşan bir koleksiyon yarattı. Atasay’ın 7 kişilik profesyonel ödüllü tasarım ekibi geçmişin değerlerini günümüzün bakış açısı ile yorumlarken, Arkeolog Editör Nezih Başgelen’in ve Moda tasarımcısı Özlem Süer’in danışmanlığından faydalandılar.

Anadolu uygarlıkları MYRAS ile canlanıyor

“Altın Taşıyan Nehir Paktolos” Koleksiyonu’nda, eski medeniyetlerden ve kültürlerden günümüze kalan çeşitli miraslar takılarda işlenerek, günümüz insanları ile yeniden buluşuyor. Anadolu topraklarında yaşamış uygarlıkların figürlere yükledikleri anlamlar, Atasay’ın “Altın Taşıyan Nehir Paktolos Koleksiyonu”nda yeniden anlamlanıyor ve takı formlarına dönüşüyor. Yeni koleksiyonda zengin mitolojisi ile Ege Bölgesi’nin değer ve estetik yansımaları tekrar hayat buluyor.

Dönemin figürleri “Altın Taşıyan Nehir Paktolos” Koleksiyonunda
Anadolu takıları denince akla gelen ilk isim olan Atasay Kuyumculuk’un son koleksiyonunun temelini iki ayrı konsept oluşturuyor: Batı Anadolu’nun merkezi Efes’te bulunan Artemis – Kybele kültürü ve bilinen en eski altın rafinerisini kuran Lidya Uygarlığı’nın Karun Hazinesi.

O dönemde yaşayan insanların günlük hayatı ile iç içe olan desen ve kavramlar; mimari yapılara, kullandıkları takılara, mutfak eşyalarına ve hatta sikkelerine yansımış. Atasay’ın koleksiyonunda ise, dönemde sıklıkla karşılaşılan bitkisel, hayvansal ve mitolojik formlar Atasay’ın estetik tasarımlarıyla harmanlanarak eşsiz takılarda hayat buluyor, insanların içinde yaşadıkları doğayı yansıtmadaki ustalıkları günümüzün takılarına da yön veriyor.

Anadolu’nun kültürel mirasını gün yüzüne çıkararak ve takılarında yeniden form vererek günümüze aktaran Atasay, ince işçilik ve kaliteli malzeme ile üretilen ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunuyor. Tasarımları, benzersiz çizgileri ve rahat kullanım özelliğiyle fark yaratan Atasay’ın, altın, pırlanta ve değerli taşlardan oluşan yeni koleksiyonunda yer alan bilezik, küpe, kolye, yüzük ve broşlar göz kamaştırıyor.

Benzer Gönderiler:

Paylaş, sosyalleş!

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.