...

Atasay Myras Serisi

İstanbul’un verdiği yeni ilhamlar MYRAS “Sudaki İstanbul” koleksiyonuna hayat verdi. MYRAS 2010 “Sudaki İstanbul” Koleksiyonu, Marmaray kazılarında bulunan arkeolojik eserlerin ihtişamını Atasay şıklığıyla buluşturuyor.

Güçleri, aşkları ve güzellikleriyle tarihe damgasını vurmuş imparatorluk kadınları…Osmanlı Sultanlarından Hürrem, Kösem Sultan, Bizans İmparatoriçelerinden Theodora, Zoe…

Troya’nın Altın Mirası… Tarihin en görkemli destanı Troya; zenginliği, unutulmaz hikayeleri ve tüm kültürünü saran
zerafeti ile Myras’ın yeni koleksiyonunda hayat buluyor…

Lidya’ya taşıdığı altınlarla altın çağını yaşatan Paktalos Nehrio dönemlerdeki görkemli tasarımların kaynağı olarak görülmektedir. Paktalos koleksiyonu bu görkemli tasarımları çağdaş yorumlarla günümüze taşıyor.

İnsanoğlunun soyunu devam ettirme ve sonsuzluğu arama isteği…“Sonsuzluk” koleksiyonu tarihin ilk mühürlerinden, oba, oymak, devlet, aile figürlerinden esintiler taşıyor.

Çağlardır Anadolu’da bolluk ve bereketi anlatan unsurların yansıması: “Bereket” koleksiyonu. Doğurganlık,kahramanlık, güç, erkeklik simgeleri yeniden yorumlanıyor.

Deniz Hazineleri” koleksiyonu Ege ve Akdeniz kıyılarımızda su altından çıkartılmış, dönemin ticareti, sanatı, kültürü ile ilgili önemli bilgiler sağlayan arkeolojik eserlerden esintiler taşıyor.

İyi Niyet” koleksiyonu, Anadolu’daki medeniyetlerin ve kültürlerin yüzyıllardır kötülüklerden korunmak ve iyi dileklerini, iyi niyetlerini belirtmek için geliştirdikleri figür, sembol ve inanışlardan esinlendi.




Benzer Gönderiler:

Paylaş, sosyalleş!

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.