...

Converse “The Doors” Koleksiyonu

Converse The Doors koleksiyonuYeni sezonda Converse’de yeni bir trend… rock dünyası

Bu yıl yüzüncü yaşını dolduran ve yüzyıldır farklılığı ile kendi çizgisini oluşturan Converse, yeni selamlıyor. Rock müzik tarihine damgasını vuran gruplar ve şarkıcılar Converse’in birbirinden çarpıcı ve yaratıcı modelleri ile bir kez daha hayat buluyor. Converse, sonbahar sezonu içinde yer verdiği Kurt Cobain ve Grateful Dead koleksiyonlarından sonra kış sezonunda da milyonları peşinden koşturan ve üstüne belgeseller çekilen The Doors ve heavy metal tarihinin kurucusu sayılabilecek Black Sabbath koleksiyonları ile müzik gruplarıyla olan işbirliğine devam ediyor.

Converse The Doors koleksiyonuConverse & The Doors

Müzik dünyasının gelmiş geçmiş en büyük gruplarından biri olan The Doors, şarkı sözleri, grup üyeleri ve duruşları ile kuruldukları günden bu yana tüm gözleri üstünde topladı. Jim Morrison (vokal), Ray Manzarek (keyboard), John Densmore (davul), ve Robby Krieger (gitar) tarafından 1965 yılında Los Angeles’da kurulan grup, özellikle Morrison’ın şifreli şarkı sözleri ve sahnedeki beklenmedik hareketleri nedeniyle döneminin en tartışmalı müzik gruplarından birisi oldu. Grubun 1970’lerin başında dağılması ve Morrison’ın 1971’de ölümü gruba olan ilgiyi yükseltti. Albümleri bugüne kadar dünya çapında 76 milyondan fazla satan The Doors’un hala yaklaşık olarak yılda 1 milyon adet albümü satılıyor.

Converse tarafından hazırlanan The Doors Koleksiyonu’nda 7 farklı Chuck Taylor All Star tasarımı bulunuyor. The Doors’un en sevilen şarkılarından esinlenilerek hazırlanan koleksiyonda, Jim Morrison görsellerinin ve grubun logosunun kullanıldığı modeller dikkat çekiyor. Jim Morrison’un genellikle giydiği siyah kovboy kemerinden esinlenerek yaratılan model Converse severlerin beğenisine sunuluyor. Siyah üstüne beyaz Jim Morrison fotoğraflı model ise “Jim Şarkı Söylüyor” adını taşıyor. Converse’in diğer bir modeli ise Waiting for the Sun” (Güneşi Beklerken) albümlerinden iyi bilinen bir Doors parçası olan “Unknown Soldier-Bilinmeyen Asker” ‘şarkısından esinlenerek tasarlanmış. Sarı-kahverengi tonlarında patchwork tasarımlı Converse modelinde ise yine Jim Morrison’un en sevilen fotoğraflarından biri bulunuyor.



Benzer Gönderiler:

Paylaşım:
  • Facebook
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • Live
  • Technorati
  • Mixx

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.