...

Nike Hyperdunk… daha hafif ve daha güçlü

Nike HYPERDUNKHyperdunk Nike’ın gelmiş geçmiş en hafif basketbol ayakkabısı olan Hyperdunk, gücünü Nike’ın devrim yaratan Flywire isimli teknolojisinden alıyor.

Hyperdunk’ın atletizm sahalarından basketbol kortlarına geçişi Flywire teknolojisi sayesinde gerçekleşti. Süper güçlü naylon filamentler, tıpkı köprülerdeki süspansiyon tellerininkine benzer bir şekilde ayaklara destek sağlıyor ve sadece ayakkabının yapısı için gerekli olan bölümlerde kullandığı malzemelerle ayakkabının ağırlığında radikal bir düşüş yaratıyor.

Bu teknolojiyi basketbol kortlarında kullanmak için titiz testler yapıldı. Koşu sporunda, tipik kuvvet hareketi ileri doğrudur; ancak basketbolda kullanılacak ayakkabıların, ayaklarının ucunda yukarı doğru 900 kilogramlık bir kuvvet uygulayan 90 kiloluk bir basketbolcuya eşlik etmesi gerekir. Ayrıca bir de yan kuvvetler ve 45 derecelik yan hareketler vardır ve bunların hepsi basketbolda kullanılacak ayakkabının üst bölümünde sağlanacak dengenin ne denli önemli olduğunu gösterir.Nike HYPERDUNK

Nike Spor Araştırmaları Laboratuarında (NSRL) yapılan test çalışmaları sırasında hazırlanan ilk prototip, balede giyilen pisi pisiler kadar küçültüldü ve sadeleştirildi. Bu ilk prototipte, ayakkabının onu giyen sporcuların bileklerinden aşağı doğru kıvrılmadığı görüldü. Tam aksine bu ayakkabı sporculara tam da bu bölgede destek oluyor ve bileklerini burkmalarını önlüyor.

Nike HYPERDUNKNike HYPERDUNK

Benzer Gönderiler:

Paylaşım:
  • Facebook
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • Live
  • Technorati
  • Mixx

1 Yorum -> “Nike Hyperdunk… daha hafif ve daha güçlü”

  1. muro :

    ayakkabı gerçekten güzel denedim bir basketbolcu olarak tam not aldı en yakın zamanda alıcam zaten acaba istanbulda farklı renkleri varmı

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.