...

Avrupa’nın en büyük outlet’i “Viaport Alışveriş Merkezi” İstanbul’da açılıyor

İstanbul Kurtköy’deki Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük outlet’i Viaport Alışveriş Merkezi 29 Temmuz’da kapılarını açıyor.

Armani, Versace gibi pek çok lüks markayı çatısı altında birleştiren Unitim, bu markaların bir bölümünü outlet’e taşıyacak. Beymen ve Eren ile de lüksü outlet’e getirecek Viaport, 29 Temmuz’da faaliyete geçiyor.

Bu proje, hem Türk perakende sektörünün yeni yeni tanıştığı outlet kavramının gelişmesi, hem de lüks markaların daha ulaşılabilir hale gelmesi için bir dönüm noktası olacak. Nitekim, Armani’den Donna Karan’a, Versace’den Fendi’ye kadar pek çok lüks markayı Harvey Nichols çatısı altında toplayan Unitim Holding, Viaport’ta Unitim Multibrand adıyla bir mağaza açacak.



Bin 500 metrekarelik bir mağaza kiralayan Unitim, burada Harvey Nichols çatısı altında da satılan markaların ‘bir bölümünü’ satacak. Alışveriş merkezinin danışmanlığını yapan Alkaş Danışmanlık’tan edinilen bilgiye göre, Viaport’ta yer alacak lüks perakendeciler arasında sadece Unitim yok. Beymen de burada yaklaşık 600 metrekarelik bir mağaza açacak.

Unitim çatısı altında Viaport’ta yer alacak Fendi, Giorgio Armani, Donna Karan, Givenchy, Roberto Cavalli, Versace, Hugo Boss, Vivienne Westwood, Christian Loubutin gibi markaların yanısıra, portföyünde Burberry, Coach, Calvin Klein Jeans ve Lacoste gibi markaları bulunduran Eren Holding de Viaport’ta yaklaşık bin 500 metrekarelik mağaza kiraladı. Yani, lüks perakendeciler de outlet’ler aracılığıyla daha fazla kişiye ulaşmanın peşinde.

Hedef 1 milyon ziyaretçi
İstanbul Kurtköy’de Bayraktar İnşaat’ın 100 milyon dolara gerçekleştirdiği outlet, otel ve fuar karması Viaport, ayda 1 milyon ziyaretçi hedefliyor. Viaport Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, bu karmada bir proje anlamında 156 bin metrekare oturum alanıyla projenin Avrupa’nın en büyüğü olduğunu vurgulayarak, outlet alışverişinin perakendenin yeni gözdesi olacağına inandığını dile getirdi.

Verilen bilgiye göre, Viaport Outlet Alışveriş Merkezi’ne 4 dakika mesafedeki Pendik’te 600 bin kişi, 7 dakika mesafedeki Kartal’da 500 bin kişi, 10 dakika mesafedeki Sultanbeyli’de ise 300 bin kişi yaşıyor. Sohbet toplantısı sırasında, Derimod’un patronu Ümit Zaim’in Viaport Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar’a yönelttiği “Burayı yabancılara satacak mısınız?” sorusu üzerine, Bayraktar “Burası yap-işlet-devret projesi. 30 yıl sonra İBB’ye devredeceğiz. Ama her şartta burayı kısa vadede kimseye satmayı düşünmüyoruz” diye cevap verdi.

Alt markalar geliyor
Dün Viaport’ta biraraya gelen sektörün duayenleri de, outlet’lerin perakende sektörünün yaşadığı durgunluğu aşmakta ne kadar önemli olduğunu vurguladılar. Tüm sektörün gündeminde alt marka yaratmanın bulunduğunu dile getiren perakendeciler, gelir piramidinde daha alt kesimlere ulaşarak pay kapmanın şart olduğuna işaret ettiler.

Benzer Gönderiler:

Paylaşım:
  • Facebook
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • Live
  • Technorati
  • Mixx

4 Yorum -> “Avrupa’nın en büyük outlet’i “Viaport Alışveriş Merkezi” İstanbul’da açılıyor”

  1. M ü R f E t C a N :

    BEN BU ALIŞVEİŞ MERKEZİNE GİTTİM ÇOK GÜZEL ATLARA BİNDİM YARIŞ ARABALARINA BİNDİK HELE O ÖRDEKLERE NE DEMELİ ÇOOOKKK GÜZEL YA MUHTEŞEM GEMİDEN YAPILAN O ŞİRİN YERİDE KARDEŞİM ÇOOKK BEĞENDİ MUHTEŞEM BİRYER DÖRT DÖRTLÜK BAZEN İNANIRDINKİ HİÇ BİR ŞEY DÖRT DÖRTLÜK OLAMAZ AMA ARTIK İNANIYORUM BURASINI CARRAFOURDAN DAHA ÇOK BEĞENDİM BU GİBİ ALIŞVERİŞ YERLERİ HEP OLSUN

  2. taner :

    viaport tüm alışveriş magazaları olmak üzere öncelikle mavi jeans çok başarılı bir magazadır ve çok tecrübeli elemanları ile adım atmaya devam ediyor gördüm beyendim çok güzel bir magaza tüm çalışanlara saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum

  3. ışıl :

    ben zateh viaportun orda oturuyorum muhteşem bir yer ya ben hayran kaldım

  4. ışıl :

    ya zaten her yerde var hiçde sevmiyom viaportu

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar
ModaModa.net Forumları Açıldı!
Forumlarımıza üye olarak giyim ve moda konusunda üyelerimiz ile bilgi paylaşabilirsiniz. ModaModa.net Forumlarına gitmek için burayı tıklayınız.

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.