Camper ve İZEV’den anlamlı işbirliği

Camper, zihinsel engellilerin eğitimi, rehabilitasyonu bakım ve sosyal hayata uyumları, yasal hakları, ekonomik geleceklerinin güvence altına alınması ile ilgili hizmetleri gerçekleştiren İZEV (İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı) ile birlikte engelleri ortadan kaldırıyor.

İZEV’li çocukların hazırladığı yılbaşı tebrik kartları ve tual çalışmaları Camper Mağazalarında sergileniyor ve Camper alışverişi yapanlara hediye ediliyor. Camper mağazalarından alışveriş yapan herkes bu sayede İZEV’e bağışta bulunmuş oluyor.

2006’da “İZEV ile birlikte yürüyoruz!” kampanyası çerçevesinde sosyal sorumluluk projesini başlatan Camper Türkiye temsilcisi Unitim, 2007 yılında Maison Française ekibinin tasarladığı yılbaşı kartları ve tual çalışamalarının İZEV öğrencileri tarafından hayat bulmasıyla engellerin sınır tanımadığını göstermiş oldu.

Türkiye’de zihinsel engelliler için daha bilinçli ve aktif bir toplum oluşturmak için katkıda bulunan Camper, engelli çocukların da bu toplumda var olduğunun altını çiziyor.

İZEV

1989 yılında dernek olarak kurulan ve 1997 de vakıf tüzel kişiliğinde yapılanan İZEV (İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı ) çocukları zihinsel engelli mütevelli üyeler tarafından oluşturulmuştur. Kuruluşundan bu yana İZEV’ in çalışmaları daha çok özel eğitime muhtaç çocukların gereksinimleri yönünde gerçekleşmiştir. 0-25 yas zihinsel engelli çocuğa rehabilitasyon, terapi, ilköğretim ve mesleki eğitim hizmetleri veren Saadet İlköğretim Okulu ve Mesleki Eğitim merkezinin kurucusu ve destekçisidir. 2007 yılında ergen öğrenciler için Sarıyer Büyükdere’de tarım, hayvancılık gibi uğraşları kapsayan yaşam-rehabilitasyon merkezi kurulma aşamasındadır.

Paylaşım: Bu haberi sosyal paylaşım ağınıza ekleyin
  • Facebook
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Google
  • Live
  • Technorati
  • Mixx

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.