...

Yeni moda güneş gözlükleri

2008 güneş gözlükleri modasında; büyük çerçeveler egemenliğini sürdürmeye devam ediyor. Yuvarlak hatlar, pilot ve kemik çerçeveler ise yıldızların vazgeçemediği modeller arasında yer alıyor..

Gözleri güneş ışınlarından korumak amacıyla yaratılan güneş gözlüğü, hayatımızın vazgeçilmez aksesuvarlarından biri haline geldi. Hatta artık çoğu insan tek bir güneş gözlüğüyle yetinmiyor. Öyle ki, artık ne kadar ayakkabımız, çantamız, kemerimiz ya da tokamız varsa o kadar da gözlüğümüz olacakmış gibi görünüyor. Bu kadar rağbet görmeye başlayınca, diğer moda ürünleri gibi güneş gözlüğünün de her yıl şekli, rengi, formu değişiyor.

ÇERÇEVELER BÜYÜDÜ

2008 yılının gözlük modası ; farklı tarzları ve kişilikleri bir araya getiriyor. Büyük çerçeve modası, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor, hem de daha da büyüyerek. Bu yıl, büyük çerçevelerin yuvarlak form kazandıkları da gözlerden kaçmıyor. Oyuncu Kate Beckinsale, yuvarlak gözlük modasını takip eden ünlülerin başında geliyor. Nicole Richie, Keira Knightley, Katie Holmes ve bizden Gülşen Bubikoğlu da birkaç yıldır olduğu gibi bu yıl da büyük çerçeve gözlük kullanmaya devam ediyor. Bu yıl saltanatını sürdürmeye devam eden bir başka model de ‘aviator’ yani ‘pilot’ gözlükleri… Tabii son dönemin modasına uyarak aviator gözlükler de büyüdü. ‘Desperate Housewives’ın yıldızlarından Eva Longoria ve şarkıcı Dannii Minogue, büyük aviator gözlüklerinden vazgeçemeyen isimler arasında yer alıyor.

HER YER PARLIYOR

2008 ‘de; taşlı ve pırıltılı, yani iddialı modeller de ünlü markaların koleksiyonlarında ağırlıklı olarak yer alıyor. Çerçeve kenarlarında ve gözlük saplarında yoğun olarak kullanılan taş işlemeler kadar, gözlük camlarında da parlak taşların kullanıldığı dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle Swarovski taşlı çerçeve ve camlar bu yaz büyük ilgi göreceğe benziyor.

KIRMIZI ÇAĞI

2008 ‘de kemik gözlükler yine revaçta olacak, ancak metal çerçevelerin klasik şıklığı da öne çıkacak. Bu yıl çılgın gözlüklere de rastlayacağız. Özellikle ‘kedi göz’ denilen ve renkli çerçeveleriyle dikkat çeken modeller, birçok kişinin ilgisini çekeceğe benziyor. Tabii kırmızıyı da unutmamak gerek. Bu yıl kırmızı çerçeve o kadar moda ki, herkesin mutlaka kırmızı çerçeveli bir güneş gözlüğüne sahip olmak isteyeceğine eminiz. Örneğin cemiyet hayatının ünlü ismi Şirin Yalçın, bu modayı takip etmeye çoktan başlamış bile.

Benzer Gönderiler:

Paylaş, sosyalleş!

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.