...

Erkek Giyiminde Son Trendler

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Milano Moda Haftası’nda, birbirinden çarpıcı modellerle 2008’e damgasını vuracak tasarımlar görücüye çıktı. Erkek modasında yavaş yavaş sadece defilelerde değil, günlük yaşamın içinde de cesur çizgilere yer verilmesi sanki modacıları biraz daha körükledi… Klasik renklerin ve tasarımların yerini kimlik yaratan modeller aldı. Gucci’den Cavalli’ye kadar pek çok ünlü modacı; dar paça pantolonlardan boyları gittikçe kısalan şortlara, ekoselerden parlak renklere ve deri motosikletçi ceketlerine kadar erkeklerin mutlaka gardıroplarında bulunması gerekenleri farklı yorumlarla podyuma taşıdı. İşte trendleri yakından takip etmek isteyen erkekler için tüyolar…

1- Gömlek: Erkek gardırobunun vazgeçilmez parçası. Eğer mümkünse hafif kuplu olan (yani gövdenizi hafifçe saran) ve uzun kollu bir model tercih edin. Kısa kol yazın daha cazip gelebilir ama hemen bütün kadınların hem fikir olduğu kural fikrinizi değiştirebilir: Gömleğin kollarını kıvırıp giyen erkekler çok daha seksi! Kumaş olarak koton-poplin her zaman hayat kurtarır.

2- Pantolon: Pantolonlar bu yaz biraz daha farklı; boyları bilek hizasında… Bunun sebebi ise paça ağızlarının boyu daha aşağı inmeye müsaade etmeyecek kadar dar olması. Yani tıpkı kadınlar gibi erkekler de slim fit! Kargo pantolonları sevenler için üzgünüz! Gerçi erkek pantolonlarında daha bol kesimler de var ancak o bildiğimiz üzerinden dökülen kargo bolluğunda değil.

3- Tişört: Yazın cankurtaranı olan tişörtlerde de bu sene bir ‘limit’ var. Yakası sarkmış, rengi solmuş yırtık tişörtler artık moda değil. Bunun yerine ‘cici’ çocuk havası var. Polo yakalı, düğmeli modeller ön plana çıkanlar arasında… İlle de tişört hem de baskılı diyorsanız, özelliği olan modelleri tercih etmenizde yarar var. Mesela demir halka detaylarla bezeli olanlar ya da çizgi film karakterleriyle renklenen tişörtler gibi…

4- Şort: Bu yaz şortlar diz altından yukarıya doğru tırmanıyor. Klasik modellerin yanı sıra paçaları kıvrılmış rengarenk ve kısacık şortlar da sezonun favorileri arasında.

5- Çanta: Çanta taşıyan erkeklerden misiniz? O halde ebatların büyüdüğünü ve boyuna çapraz asılan modellerin yerini artık elde taşınanlara bıraktığını hatırlatalım.

6- Metalik etki: Güneş gibi parlamak ve ay gibi ışıldamak sadece kadınlar için değil erkekler için de moda. Çok fazla ‘parlamaya’ gelemem diyorsanız, baskı ve düğmeler gibi detaylarda ‘parlak’ temasına vurgu yapabilirsiniz.

7- Ekose: Detaylardan bir diğeri de ekose. Ceket, şort ya da pantolon fark etmez, modaya uymak istiyorsanız gardırobunuzda mutlaka ekose bir parça olmasında yarar var.

Benzer Gönderiler:

Paylaşım:
  • Facebook
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • Live
  • Technorati
  • Mixx

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.