...

Topshop 2009-10 Sonbahar/Kış Koleksiyonu

Topshop Sonbahar – Kış 2009 Koleksiyonu 3 ana temaya ev sahipliği yapıyor…

Horror Girls

1980 yapımı “Hammer House of Horror” filminin kostümlerinden etkilenen Topshop Horror Girls Koleksiyonu, hain vampir ile peşinde olduğu masum kızın tarzını birleştiriyor. Gotik danteller, örümcek ağı havasında kullanılıyor ve kadife ceketler eskitme bir görünüm yansıtıyor. Viktorya döneminin gecelikleri yeniden biçimlendirilerek fildişi rengi bluzlar, pelerin tarzı ceketler ve korseler olarak karşımıza çıkıyor. Şifonlar ve fırfırlar feminen bir hava yaratırken, eskitilmiş deriler, yırtık ve boya sıçratılmış 80’ler havasındaki denim ceketler, gömlekler ve jeanler, bu feminen havayı bir grunge tarzına dönüştürüyor.

Zımba detayları jeanlere ve dar ceketlere sert bir hava katıyor, bunlarla kombinlenen yırtık görünümlu angora veya moher kazaklar eskitilmiş bir görünüm yansıtıyor. Baskılar kırmızı, menekşe ve orman yeşili reklerinde soyut olarak kullanılıyor, veya sarkastik bir korku filmi teması yansıtılıyor. Perili evler, kan damlayan çiçekler, “be afraid” veya “kiss of the vampire” yazan motifler bazı örnekler. Salaş deri çantalar fermuar ve metal halkalar ile süslenirken, kemerler bronz veya altın rengi piramit zımbalar ile ağırlaşıyor. Botlar ise tokalar, file görünümü ve konik topuklar ile asi bir görünüm kazanıyor.



Highland Fling

Geleneksel İskoç giyimi, egzantrik İngiliz tarzı ile birleşiyor! Klasik ekoseler büyük boylarda ve modernize edilmiş bir tarzda kullanılıyor ve İskoç kilt etekler minileştirilmiş olarak karşımıza çıkıyor. Şık kazaklar el yapımı bir hava yansıtıyor ve kilim tarzı desenler büyütülmüş veya tersten kullanılarak günümüze uyarlanıyor. Spor mantolar kahverengi, yosun yeşili, gece ma-visi renklerinde ya parlak ya da kapitoneli kumaşlar ile tasarlanmış. Askeri tarzdan esinlenilen şık mantolar, maksi trençkotlar, kareli kruvaze mantolar bazı örnekler. Ekoseli gömlekler taş-lanmış koton kumaşlar ile yumuşatılıyor, romantik gül desenleri ise feminen bir hava katıyor. Taba rengi deriden kırmızı bağcıklı kısa botlar; deri bantlı yumuşak süet çizmeler, dağcı botla-rını çağrıştırıyor. Kalın örgü bereler ve atkılar; limon yeşili, mercan ve mor renkler ile çocuksu bir hava veriyor.

Manhattan Dolls

1980’lerin iddialı giyiminden ve kokteyl partilerinin ihtişamından yola çıkan bu tema abartılı kesimler ve göz alıcı renkler, dokular ve kumaşlar üzerine kurulmuş. Silüeti belirginleştirmenin esas olduğu bu koleksiyonda; kalıplı ceketler, basit penye kumaştan omuzları yükseltilerek şıklaştırılmış dar elbiseler, straples üstler, korseli ve kabarık etekli deri elbiseler öne çıkan parçalardan. Fuşya, turkuaz, lame ve dore gibi parlak renkler parti elbiselerini ve mini etekleri süslerken; file dekolteli siyah boncuklu mini elbiseler koleksiyona bir seksapel kazandırıyor. Leopar baskılı bir t-shirt, dore zımbaları ve mücevher işlemeleri ile gecenin ihtişamını günlük giyime yansıtıyor. Vatkalı siyah kapişonlu bir bluz ile giyilen işlemeli bir şalvar ise şıklık ve spor giyimi birleştiriyor. Leopar desen birçok parçada karşımıza çıkıyor; etekler, penyeler ve krokodil derisi efektli kısa botlar koleksiyona elegan bir çarpıcılık getiriyor. Ayakkabılardaki büyük tokalar, deri el çantaları ve geniş kemerlerde karşımıza çıkan altın rengi, aksesuarları canlandırıyor.


Benzer Gönderiler:

Paylaşım:
  • Facebook
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Google Bookmarks
  • Live
  • Technorati
  • Mixx

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar
ModaModa.net Forumları Açıldı!
Forumlarımıza üye olarak giyim ve moda konusunda üyelerimiz ile bilgi paylaşabilirsiniz. ModaModa.net Forumlarına gitmek için burayı tıklayınız.

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.