...

Bir Ray-Ban klasiği

Ray-Ban gözlük

Ray-Ban, ilk kez 1952’de ürettiği ve lanse ettiği Wayfarer modelini 2007 sonunda yeniden sunuyor. 1952’den beri Anti-Conformist Rock ruhunun ikonu olan Ray-Ban Wayfarer, Bob Dylan, The Blues Brothers, Madonna, David Bowie, Blondie gibi müzik starları ile bir döneme damgasını vurmuştu. 1960-80 yılları arasında müzik videoları ve efsane Amerikan filimlerinin vazgeçilmez aksesuarı olan Wayfarer; şimdi yeniden lanse ediliyor.

Ray-Ban Wayfarer ikinci kez hayat bulurken nostaljik ruhunu yansıtan orijinaliyle tüm ölçüleri ve materyalleri bire bir aynı olarak üretildi. RB 2140 Wayfarer olarak isimlendirilen tasarım, klasik siyahın mat ve parlak versiyonlarının yanı sıra, kahverengi, kırmızı ve beyaz renklerde de üretildi. Altı baz camları Ray-Ban’a özel kahve ve yeşil renklere sahip olan modelin ayrıca katlanabilir bir versiyonu da koleksiyonda yer aldı. Hem burundan hem de saplarından katlanabilen versiyon özellikle gömlek, ceket ceplerinde ve küçük çantalarda taşımak için ideal.

Ray-Ban Wayfarer, 1961 yılında Audrey Hepburn’un “Tiffany’de Kahvaltı (Breakfast at Tiffany’s) “ de görkemli cazibesini tamamlayan bir aksesuar olmuştu. O yılların jenerasyonu için önemli bir sembol olan model, The Blues Brothers filminde Dan Aykroyd, John Belushi Elwood ve Jake Blues tarafından da kullanılarak Hollywood’da ki yerini sağlamlaştırdı. Tom Cruise’in “Riskli İş (Risky Business)” filminde taktığı Ray-Ban Wayfarer, yine çok konuşulmuştu.

Benzer Gönderiler:

Paylaş, sosyalleş!

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.