Mimaride sanatın son noktası: Bodrum Sandalet Evleri

Konsept tasarımını Ünlü Modacı Cemil İpekçi’nin gerçekleştirdiği, eski Roma mimarisiyle, modern yapı teknolojilerinin harmanlanmasıyla ortaya çıkan Bodrum Sandalet Evleri, tamamı koy manzaralı 82 dairede yaşam başlıyor!

Bodrum’da gerçekleştirdiği farklı projelere öne çıkan Yapı Endüstrisi, mimaride sanatın zirveye taşındığı Sandalet Evleri’ni 31 Ağustos’ta görkemli bir geceyle açtı. Konsept tasarımını Ünlü Modacı Cemil İpekçi’nin gerçekleştirdiği Sandalet Evleri’nin en önemli özelliği el işçiliğinin ön planda tutulması. Mimarisinde sanatsal çizgilerin ağır bastığı Sandalet Evleri’nin açılışı da sanat şölenine dönüştü. Açılış gecesinde Cemil İpekçi’nin şile bezini kullanarak hazırladığı yaz koleksiyonunun defilesi gerçekleştirildi.

Adını Bodrum’un simgelerinden biri olan sandaletten alan Yapı Endüstrisi Sandalet Evleri, Göltürkbükü’nde toplam 33 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildi. Arazinin 4 bin metrekaresi konutlar için kullanıldı. 29 bin metrekarelik alan sosyal tesisler ve yeşil alan için ayrıldı. Eski Roma mimarisinden esinlenilerek tasarlanan projede üçer katlı 30 blok, 82 daire bulunuyor. Daireler, 1300 dolar metrekare fiyatı üzerinden satıldı. Evlerin büyüklükleri 100 metrekare ile 200 metrekare arasında değişiyor. El işçiliğinin yoğun olarak kullanıldığı projede, Roma havuzu ve tropik havuz olmak üzere iki büyük havuz, köy meydanı, market, asmalı kahve, Sandalet Müzesi, restaurant bulunuyor. Tüm sitenin ihtiyacını karşılayacak açık otopark, klima ve kalorifer tesisatı da unutulmamış.

Bugünün yapı teknolojisinin konforuyla, antik çağların büyülü mimarisini aynı projede birleştiren Yapı Endüstrisi Sandalet Evleri’nin açılışı da bu konsepte uygun atmosferde gerçekleşti. Projenin de konsept tasarımını hazırlayan Ünlü Modacı Cemil İpekçi’nin şile bezinden hazırladığı 90’a yakın parçadan oluşan yaz koleksiyonu sandalet Evleri’nde sergilendi. Aralarında Şenay Akay, Fatoş Kabasakal ve Seda Ertan’ın da bulunduğu 17 ünlü manken konukları antik Halikarnas’a götürdü.

Sandalet Evleri’nin inşaatını gerçekleştiren Yapı Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz, projenin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, “1 Eylül’de Yapı Endüstrisi’nin 5. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. 5. yılımızı bu projemizin açılışıyla kutluyor olmaktan çok mutluyuz. Sandalat Evleri, Türk inşaat sektörünün geldiği noktayı göstermek açısından çok önemli. Bodrum’da çok önemli inşaat projelerine imza attık. Bu çalışmalarımız nedeniyle firmamıza ‘Bodrum Hakimi’ benzetmesi bile yapıldı. Bir yandan inşaat projeleri yürütürken bir yandan da yörenin kültür, sanat gelişimine destek olduk. Her projemizde Bodrum’un doğal ve tarihi dokusuna katkı sağlamayı amaçladık. Bu amacımızda geldiğimiz nokta Sandalet Evleri. Cemil İpekçi’nin konsept tasarımını gerçekleştirdiği Sandalet Evleri’nde eski Roma mimarisiyle modern yapı teknolojilerini buluşturduk. Ortaya çıkan eser hepimize gurur veriyor” diye konuştu.

Paylaşım: Bu haberi sosyal paylaşım ağınıza ekleyin
  • Facebook
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Google
  • Live
  • Technorati
  • Mixx

6 Yorum to “Mimaride sanatın son noktası: Bodrum Sandalet Evleri”

  1. Dilek :

    cemil ipekçi tek idolümmm yaptığın işlerle her zaman çok başarılısın ve örnek aldığım tek tasarımcısnnn….bende moda tasarımı okuyormmm size ulaşabilmenin yollarını arıyormmm…güne adınızını yaznn tüm sitelere uğramakla başlıyormmm….seni gerçekten çok seviyorum.

  2. sarah :

    tasarımlarınızı cok begenıyorum.yas olarak pek buyuk deilim fakat bende kendimce tasarımlar yapıorum.bu tasarımlarında sızlerın yorumlarınızın bulunmasını cok isterim.

  3. rukiye :

    tasarımlarınızı bende cok beğenıyorum benımde kendı capımda tasarımlarımlar var bunu sızlerle paylasmak ve yorumlarınızı almak isterım

  4. hatice b.kaya. :

    slm.duygu ve düşüncelerinizi tasarımlarınıza bu denli sıcak yansıtmanız benii çok etkiliyorr.defilelerinizi takip ederken adeta o dönemlerii yaşıyorumm.ben kendi çapımda terzi olmaya çalışıyorumm.sizle bir provada bulunmakk ve sizi izlemek isterdimm.bişiler öğrenmek adına .saygılarımla.

  5. hale :

    MRB.Ben takı atölyesinde tasarımcıyım.Ben takıya olan ilginizi merak ediyorum.Biliyorum hiç birzaman görüşemiyeceğiz ama yinede yazıyorum.Atölyemize bekliyoruz.Muhteşem olurdu

  6. gamze :

    tasarımlarınız çok güzel bende çizimlerle uğraşıyorum kendi çapımda stilistim çizimlerimin elinize ulaşmasını çok isterdim.

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar
ModaModa.net Forumları Açıldı!
Forumlarımıza üye olarak giyim ve moda konusunda üyelerimiz ile bilgi paylaşabilirsiniz. ModaModa.net Forumlarına gitmek için burayı tıklayınız.

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.