YKM Vitrin Tasarım Yarışması…”Benim Vitrinim”

YKM Vitrin tasarım yarışması

Türkiye’de çok katlı mağazacılığın öncü markası YKM, yepyeni bir etkinliğe daha imza atıyor. İstanbul’da bulunan üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinde okuyan lisans öğrencilerine yönelik yapılan “Benim Vitrinim” vitrin tasarım yarışması, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Her şeyiyle yeni bir vitrin konseptine ulaşmak, yeni ve yaratıcı fikirlere zemin oluşturmak, genç beyinleri, özellikle de Türkiye’deki “Endüstri Ürünleri Tasarımı” öğrencilerinin yaratıcılıklarını desteklemek amacıyla yola çıkan YKM “Benim Vitrinim” yarışması; Doğuş Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’nde öğrenim gören tüm Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü lisans öğrencilerine açık.

YKM ve MSGSÜ işbirliğinde düzenlenen “Benim Vitrinim” yarışması için hazırlanacak olan tasarımların, en geç 28 Aralık 2007 tarihine kadar MSGSÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’ne teslim edilmesi gerekiyor.

YKM vitrin yarışması

MSGSÜ, Marmara Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi öğretim üyeleri ile YKM seçici kurulundan oluşacak jüri, 04 Ocak 2008 tarihinde toplanarak dereceye giren tasarımları belirleyecek. Bilinen “vitrin” kavramına yeni bir boyut getirmeyi amaçlayan proje sonunda, dereceye giren yarışmacıların isimleri, 09 Ocak 2008 tarihinde açıklanacak ve tasarımlar 09 Ocak 2008 – 17 Ocak 2008 tarihleri arasında MSGSÜ’nde sergilenecek. Birinci seçilecek olan çalışma ise YKM Mağazası vitrininde hayata geçirilecek.

“Benim Vitrinim” YKM Vitrin Tasarım Yarışması sonunda;

Birinci; 5.000 YTL para ödülü ve 5.000 YTL tutarında YKM hediye çeki,

İkinci; 2.500 YTL para ödülü ve 2.500 YTL tutarında YKM hediye çeki,

Üçüncü; 1.250 YTL para ödülü ve 1.250 YTL tutarında YKM hediye çeki ile ödüllendirilecek. Mansiyon kazanan 3 kişi 1.000 YTL tutarında YKM hediye çeki, teşvik ödülüne layık görülen 1 kişi de 500 YTL tutarında YKM hediye çeki kazanacak.

Yarışmaya katılmak isteyen genç ve yaratıcı öğrenciler, başvuru formlarını öğrenim gördükleri üniversitelerden temin edebilecekler.

Paylaşım: Bu haberi sosyal paylaşım ağınıza ekleyin
  • Facebook
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Google
  • Live
  • Technorati
  • Mixx

8 Yorum -> “YKM Vitrin Tasarım Yarışması…”Benim Vitrinim””

  1. adamın biri :

    acmerak ediyorum acaba gerçekten net 5bin ytl mi yoksa iş bittikten sonra vergi kesintisi yapılacakmı. yapılırsa çok saçma olur

  2. sadık işbilen :

    yarışmalarla vitrin tasarımları insanlar daha fazla özendirilmeli bunu okullar değil özel sektörün düşünüp geliştirmesi lazım sanatsal vitrine talep yok herkez vitrinlerine cul çaput takıp takıştırıyor tasarım yaptım diyor oysa vitrin mağazanın tabiri caiz ise * mankenleri vitrine yığmak kıyafetleri tıkabasa doldurmak işdeğil vitrin firmanın en büyük silahı bu silahı doğru kullanın diyorum benim yorumum mağaza işletmelerine üç kuruştan kaçmayın vitrinlerinizi sanatcılara emenet edin mimarlar bile bu konuda yetersiz kalır saygılarımla

    Not: Editör tarafından düzenleme yapılmıştır.

  3. sadık işbilen :

    vitrin tasarım yarışmasının ödülünü az buluyorum bir vitrini en fazla 4 mevsim değiştirirsin bunu özel günlerle desteklersen 5 e çıkara bilirsin vitrin tasarımı ykm gibi bir mağazanın yıllık vitrin gideri 35000 tl ile 50.000 tl arasında bütce ayırması lazım bu pay dış dünyaya açılan pencerede yani reklam giderinde çok azbiryer teşkil eder yılda 1.2 kez vitrin değiştiren mağazanın 15000 ile 20000 tl ayıması lazım bunun için ödül çok az sanatcı olarak bir vitrin dizaynı için 8.000 tl alıyorum bu öğrenci cocukların bu dizaynı protatipmi yapacaklar anlamadım saygılarımla ressam sadık vitrin dizayn sahne tasarım uzmanı 3d tasarım hocası

  4. vitrin tasarım uygulama :

    Ben bu yarışmayı yeni gördüm ama Türkiye de bu alanda YKM nin bu tarz bir yaklaşımını ayakta alkışlıyorum ve saygı duyuyorum teşekkürler aynı zamanda ben 15 yıllık vitrin tasarım ve uygulamacısı olarak bu yarışmaya katılıp başarılı olan arkadaşları şimdiden tebrşek etmek istiyorum.Fikir almak isteyen arkadaşlar bana adresinden ulaşabilir.Benden çok daha yetenekliler vardır fikirlerimle katkıda bulunmaktan onur duyarım.

  5. mesut :

    sayın ykm bu yarışmayı bilseydim birinciliği ben alırdım çünki mağazalarda dikkat çekici ve hiç bir kimsenin hayal edemiyeceğiçok farklı bir buluş şuanda patent işlemleri devam etmektedir 0546*******

  6. hasan :

    valla bu yarısmaya sadece ögrencılerın katılması dogru bulmadım yıllardan berı buyuk ve isim yapmış markalrın vıtrınlerini tasarlıyan bırı olarak bende bu yarısmaya katılmak ısterdım ayrıcaa muhtesem fıkırler ve kanpanya sloganlarıyla bu yarısmada bırıncı olacagımdan emındım bu yanlısın duzeltılmesı taraftarıyımm.

  7. seyda :

    benim anlamadığım bu yarışmaya neden istanbul içi üniversteleri kapsadığı bence türkiye genelindeki üniversteler arasında olmalıydı

  8. numan :

    merhaba bende bir müddet vitrin çalışması ile ilgilendim bu ilgimi ileriye götürmek istiyorum lise mezunuyum ama üniversite mezunlarından yapılacak olan yarışma için katılma şansım varmı diye sorucaktım.ilginize teşekkür ederim.

Yorum Yazın

* Girilmesi zorunlu alanlar
ModaModa.net Forumları Açıldı!
Forumlarımıza üye olarak giyim ve moda konusunda üyelerimiz ile bilgi paylaşabilirsiniz. ModaModa.net Forumlarına gitmek için burayı tıklayınız.

Önemli Not : modamoda.net'de haberleri yayınlanan hiçbir marka ile ticari bağımız bulunmamaktadır. Ürün bilgisi, fiyatlar, mağaza adresleri, şikayetleriniz ve bayilik talepleri için lütfen marka üreticileri ya da distribütörleri ile temasa geçiniz.